Вратете се во топ форма


Грижете се за вашето здравје со хипербарични кислородни третмани

Третмани за подмладување и разубавување

Хипербаричниот кислород предизвикува интензивна оксигенизација на ткивата, елиминација на токсини, подобрена циркулација на крвта во кожата и во
сите други органи, инактивација на слободни радикали, со што се забавува процесот на стареење на клетките и на организмот во целина.
По изведување на третманите кожата добива блескав изглед и има подобрена текстура.
Антистрес третмани
Со хипербаричните кислородни третмани се подобрува мозочната циркулација, се забрзува регенерацијата на нервното ткиво, се скратува времето на
спроведување на нервните импулси. Ефектите се видливи, со подобрување на помнењето и концентрацијата, како и со намалување на стресот,
заморот и анксиозноста.
Овие третмани имаат превентивна улога спрeчувајќи ја предвремената појава на деменција.
Врвни спортски резултати
Со само 10 третмани се зголемуваат физичките перфоманси на Организмот
Со хипербарични кислородни третмани до успешни резултати во спортот
Хипербаричните кислородни третмани веќе се дел од тренинзите на секој професонален спортист. Со само десет третмани се зголемуваат физичките
перформанси на организмот. Се забрзува елиминацијата на млечната киселина која го предизвикува заморот во текот на вежбањето и натпреварите.
Со овие третмани се намалува интензитетот на спортските повреди и се скратува времето на рехабилитација по спортски повреди.
Следете го примерот на врвните спортисти!!!
Природен пат до оптимално здравје
Зајакнување на вашиот имунолошки систем
Хипербаричните кислородни третмани ги имаат следните ефекти:
-го засилува имунитетот на природен и здрав начин
со зголемување на моќта на белите крвни клетки (зголемена фагоцитна способност), особено осетливи на хипербарични кислородни третмани се
анаеробните бактерии (микроорганизми кои живеат без кислород). Овие третмани претставуваат ефикасно решение да ги победите честите инфекции. -моќно антиоксидантско дејство.
стимулација на моќни антиоксидантски ензими кои го продолжуваат животот на клетките и овозможуваат нивно правилно функционирање.
-детоксикациско дејство.
ги забрзуваат метаболичките процеси, зголемувајќи го отстранувањето на токсини од организмот.
-подобрување на крвната циркулација.
овие третмани предизвикуваат намалено слепување на тромбоцитите, подобрена еластичност на мембраната на еритроцитите, поттикнуваат создавање
на нови крвни садови и се ефикасно решение за сите состојби со нарушен нормален проток на крв.